Cheesecake cu fructe de padure
-
Ingrediente
Pentru aluat - 250 gr faina - 125 gr unt/margarina rece - 125 gr zahar
- 3 galbenusuri - 1 lingurita praf de copt - 1 praf de sare - 1 lingura
rasa gris Pentru crema de branza - 500 gr fructe de padure (congelate)
- 500 gr branza dulce/ricotta - 200 gr crema de smantana/mascarpone - 2
oua - 150 gr zahar - 30 gr faina - 2 pliculete zahar vanilat - ½
lingurita rasa praf de copt - 1 praf de sare
-
Mod de preparare
Cheesecake cu fructe de padure este o reteta
delicioasa. Amestecam faina, praful de copt si sarea, punem untul rece
taiat cubulete mici si incepem sa framantam pana vom obtine un aluat
sfaramicios. Adaugam zaharul, framantam pana se incorporeaza si punem si
galbenusurile batute putin cu furculita. Continuam sa framantam pan ace
aluatul se modeleaza usor, il infasuram in folie alimentara si-l dam la
frigider cel putin 30 minute.
In acest timp vom pregati umplutura.
Mixam branza dulce cu crema de smantana si adaugam galbenusurile una
cate una. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si sarea,
zaharul si zaharul vanilat. Separat batem albusurile spuma tare cu un
strop de sare si incorporam incet in compozitia de branza.
Scoatem
aluatul de la rece, pudram bine masa de lucru cu faina si-l intindem,
dupa care-l asezam cu grija intr-o tava tapetata cu unt si faina.
Presaram gris, intindem o jumatate din crema de branza, presaram din nou
putin gris (pentru a absoarbe sucul pe care-l lasa fructele), asezam
uniform fructele de padure (pe care eu le-am lasat la decongelat putin)
si in final intindem cealalta jumatate din crema de branza.
Dam la cuptorul preincalzit pana crema de branza se rumeneste pe margini, circa 30-40 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu